16 Mayıs 2009 Cumartesi

Küçükyalı Arkeoloji Parkı, Küçükyalı Kazıları-2
















Evet Küçükyalı'da özellikle 2010 ve özellikle 2011de pek bir kazı yapılmadı, son durumu ben açayım, kazılarda bir problem var gibi, koruma bandının işlevi nedir pek belli değil şu anda, tüm alan yine bir çöplük halini almış vaziyette. Ek açmalar konteyner işlevi görmeye başlamış, tam bir mezbelelik, Anadolu yakasının en iyi korunan! en önemli arkeolojik kalıntısını 4 eylül 2011 günü gezdik ve hiç iyi izlenimlerle ayrılmadık.
Ayrıca arkeologlar arasında da güçlü kanı bu alanın BRYAS SARAYI olduğu yönünde. Satyros Manastırı'nın ise Maltepe-Dragos civarında aranması daha doğru deniyor, ama İtalyan kazı ekibi buranın Satyros Manastırı olduğunu belirtiyor. Bazı tesbitler ise buranın altında sarnıç bulunan bir saray yapısı olduğu yönünde. (2011 yazısı)

Aşağıda 4 eylül 2011 Pazar günü Küçükyalı Arkeoloji Parkı'ndan içimizi karartan, izlenimler...





Küçükyalı Arkeoloji Parkından fotoğraflar; yeni açmalar da vardı kazı alanında, ancak kalıntılar alanınını çöplük olma durumundan da kurtarmak gerekiyor, bir arkeolojik alanı çevrelemek, tabela koyarak, belirlemek yetmiyor, oraya bir kültürel dinlenme yeri olarak küçük bir kafe, bir bekçi ve sürekli bakım sağlanmalı..2010 İstanbul Kültür Başkenti olmak niyeti ve iddiası; sorunları çözmek ve sorumluluk duymayı gerektiriyordu ama olmadı, hiç olmadı.(-2009 yazısı)